keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Sadonkorjuu ja olohuoneen remontti


Pienen ruukkupuutarhani sadonkorjuuaika koitti tänään. Minulla ei ole kasvimaata, joten olen kasvattanut terassilla ruukuissa pitkin kesää tomaattia, salaattia, tilliä, persiljaa ja minttua. Itse asiassa ne kasvoivat varsin hyvin ja varsinkin tomaattien määrä yllätti.
Tänään koitti kuitenkin sadonkorjuun aika, sillä ilmat ovat jo sen verran viileät, että pelkään kylmän vievän erityisesti persiljan ja mintun mennessään. Persilja ja tilli pakastettiin tänään talven varalle, tomaatit ja minttu nautitaan lähiaikoina salaateissa.Myös omppuja olemme saaneet tänä vuonna mukavasti ystäviltämme. Niitä säilytetään terassilla, josta niitä on helppo napata välipalaksi vaikkapa pihatöiden lomassa. Ja tietysti niistä tehdään piirakkaa ja muita herkkuja iltapäiväteen herkkuhetkeen.Sisustuskuvat antavat edelleen odottaa itseään. Meillä vallitsee alakerrassa täysi kaaos. Olemme jo pitkään suunnitelleet, että olohuoneesta puretaan seinä, jotta saadaan lisätilaa "ruokasaliksi". Meillä kun kestitään isoa sukulais- ja ystäväjoukkoa, niin kunnolliselle ruokailutilalle olohuoneen yhteydessä on käyttöä.

Mieheni ahersi pari iltaa ja nyt on vanhan työhuoneeni seinä purettu. Seuraavaksi liotellaan vanhat tapetit seinästä pois ja sitten uutta tilalle sekä ex-työhuoneeseen ja olohuoneeseen. Lisäksi uuteen ruokailutilaan pitää vaihtaa lattia, jotta siitä saadaan yhtenäinen olohuoneen lattian kanssa.

Tässä samassa rytäkässä tulee nyt sitten taas kerran myllättyä huonejärjestys uuteen uskoon, sillä alakerran pikkuhuoneeseen muuttaa nyt yläkerrasta mieheni työhuone, ja pikkupoikamme saa huoneekseen isänsä vanhan työhuoneen.
Kun tavaroita taas kannetaan ees taas, siis sitten kun olohuone on valmis, niin epäilenpä syksyn olevan jo pitkällä... Mutta mieli pysyy virkeänä ja puuhaa riittää, kun suunnittelee taas kaiken uuteen uskoon! Se lienee yksi sisustusharrastuksen tarkoituskin?

4 kommenttia:

 1. Herkullinen sadonkorjuu. :) Puuhakkaita päiviä!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa syksyä! Innostuin kovasti tuosta tilaamisasiasta Englannista, siis Hunter saappaita ym. Kyselinkin jo postikuluista ja veroista sekä luottokortillako maksoit?
  Samanhenkinen

  VastaaPoista
 3. Hei Samanhenkinen! Me olemme tilanneet Hunteria, Barbouria yms The Outdoor & Country Storesta (www.outdoorandcountry.co.uk). Tilaus on helppoa: kirjaudut asiakkaaksi ja teet ostokset nettipuodissa normaaliin tapaan. Maksu tapahtuu luottokortilla suojattua yhteyttä pitkin ja postikulut määräytyvät paketin painon/kohdemaan mukaan. Ohjelma laskee automaattisesti postikulut paketin hintaan. Meillä postituskulut ovat olleet noin 40-50 punnan luokkaa, mutta meillä on yleensä iso tilaus (takit ja saappaat painavat ja niitä on yleensä paketissa useampi kappale), samoin tilaus on meillä aina maksettu priority-kuljetuksella.
  Paketti tulee rahtina Helsinkiin josta Itella kuljettaa paketin suoraan kotiovelle. Yleensä paketti tulee noin viikossa kotiin, mutta alennusmyyntiruuhkien aikaan saattaa mennä pari viikkoa.
  Ohjelma laskee automaattisesti verollisen ja verottoman hinnan, mutta sillähän ei EU:n sisällä käytännössä ole mitään merkitystä (kait? viisaammat valistakoon minuakin!), ja tulleja ei tarvitse myöskään maksaa Englannista tilattaessa.
  Asiakaspalvelu on toiminut erittäin hyvin sähköpostitse, vastaukset kysymyksiin tulevat yleensä saman päivän aikana. Ainakin meidän kokemuksemme mukaan tilaus on turvallista ja helppoa, suosittelemme!

  Terveisin Satu

  VastaaPoista
 4. Samanhenkiselle vielä (ja tietysti kaikille muillekin kiinnostuneille!): selvyyden vuoksi vielä tarkennus, että siis nettikaupassa maksamasi hinta (tuotteet plus kuljetus) on se lopullinen hinta, veroja tai tulleja ei tule kaupan päälle.
  Kannattaa tietysti tehdä kerralla mahdollisimman iso tilaus monen pienen tilauksen sijaan, näin postikulut tulevat suhteessa edullisemmiksi. Hinnat ovat jokatapauksessa halvemmat kuin Suomessa.

  Terveisin Satu

  VastaaPoista