keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syksyn ensimmäinen päivä

Kalenterin mukaan tänään on syksyn ensimmäinen päivä. Meillä tosin syksytunnelmissa on fiilistelty jo heti ilmojen viilentymisen jälkeen.
Varma merkki syksyn alkamisesta on savisten saappaiden ilmestyminen etukuistille. Kunnolliset saappaat ovat maaseudulla ehdoton juttu, niille löytyy käyttöä päivittäin metsälenkeillä, puutarhassa, peltotöissä...

Syksyyn kuuluu lämmin valo. Lyhdyt ovat jo ilmestyneet kuistille. Niissä poltetaan kynttilöitä joka päivä läpi syksyn ja talven.

Syklaamit tuovat väriläiskän syksyn sävyihin. Tänä vuonna syklaameja löytyy muun muassa etukuistilta.

Ja kohtahan voi alkaa odottaa joulua, eikös? Sen verran piti jo fiilistellä, että kieputin jouluvalot terassin aurinkovarjon ympärille. Valot tuovat mukavan tunnelman illan hämärään, ja terasilla voi nautiskella vaikkapa lasillisen viiniä kattona yön kirkas tähtitaivas...

P.S. Yksi asia mikä valitettavasti myös kuuluu syksyyn, on vintillä rapistelevat hiirulaiset. Tämän syksyn ensimmäinen touhuaa parhaillaan kattopaneelien välissä... Minulla on hirveä hiirifobia, joten ymmärrettävästi tästä syksyn ilmiöstä en todellakaan ole innoissani!

4 kommenttia:

 1. Kaunista syystunnelmaa! Hiiret ne inhottaa minuakin, toivottavasti ei oo kovin kova hiiritalvi tulossa! :/

  VastaaPoista
 2. Edellisessä kodissa ei ollut hiiriä ollenkaan, mutta saa nähdä onko tässä ja kuinka monta hiirenraatoa tulen löytämään jos nuo meidän laiskat sisäkissat löytävät pedon itsestään =)!

  VastaaPoista
 3. Ihanuuksia <3
  Meidän hiiret katosivat saman tien, kun kissa ilmestyi taloon. Nyt kissa listii ne ja kantaa raadot koirille evääksi ;)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei hiiruja, eikä niiden isompia serkkuja onneksi näy kuin raatoina terassilla - onneksi! Kyllähän nyt maalla täytyy pari kissaa aina olla .... eli ei muuta kuin kattien hankintaan ;-))

  VastaaPoista