sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Talvi on virallisesti ohi


Näin kertoi kalenterimme keittiön seinällä. Tänään on nimittäin talvikuukausien viimeinen päivä. Ja se tarkoittaa sitä että huomenna alkaa kevät! Tänään on satanut jotain lumen ja veden sekaista räntää, joka on kyllä aika hyvin sulattanut lunta pois terassin kaiteilta. Toki sitä on vielä ihan riittävästi jäljellä... Ja ensi viikoksi on taas luvattu pakkasta. Eikä se ikinä lopu vai olemmeko vaan vieraantuneet näistä kunnon talvista?

Kevätfiilistä olen nostatellut tänään lukemalla netistä ihania puutarhablogeja. Kuinka upeita puutarhoja ihmisillä onkaan! Meillä piha näyttää vielä sodanjälkeiseltä taistelutantereelta, mutta tämän kesän projektiksi olen asettanut massiivisen pihaurakoinnin. Nyt kun on päivisin aikaa (toiveajattelua?), niin aion huhkia urakalla lapionvarressa (ja toivon reipasta miestä kaivinkoneella apulaiseksi...). Saa nähdä mikä on tilanne syksyllä - edelleen sama lohduton näkymä?!?

Sisällä kevätfiilistä tuovat keltaiset tulppaanit, jotka kasvavat ruukussa ikkunalaudalla. Tietääkö muuten joku miten saisi yrtit kasvamaan ikkunalaudalla? Taustalla näkyvään koriruukkun olisi tarkoitus laittaa yrttejä kasvamaan, mutta niin monen miljoonan kokeilun jälkeen suhtaudun projektiin varsin skeptisesti... yrtit kun tuppaavat nuupahtamaan parin päivän jälkeen. Onko ikkuna liian pimeä? Tarvitsevatko yrtit lisää valoa? Lisää vettä? Lisää jotain muuta? Neuvot, joiden avulla saan yrtit kasvamaan valtoimenaan, palkitaan ruhtinaallisesti :)

1 kommentti:

  1. Se on jännä, miten (kalenteriin katsomatta) tulee heti keväinen fiilis, kun yhtenä päivänä vettä tippuu räystäiltä :)
    Vaikka talvesta tykkäänkin, kuin hullu puurosta, ei se kevään tulokaan haittaa ollenkaan!

    Yrteille, jos siis kylvät ne itse, hiekansekainen, kostea - ei märkä- multa ja valoa, valoa, valoa. Lämmöstä viis, kunhan valoa riittää. Sanoinko jo, että taimet tarvitsevat paljon valoa? Niitä pitää myös raaskia latvoa (eli leikata), jotta ne tuuheutuu. Anna mennä vaan!

    VastaaPoista