keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Ensimmäinen kiviallas nousee

Tästä se lähtee...

... illan saldo: viisi kiveä paikallaan.

Isäntä asettaa, appiukko nostaa.


Esikoinen ajoi hiekkaa ja tasasi pohjat. Hienosti 9-vuotiaalta!

Jee, koneita - juniori on hengessä mukana.

Eläköön nalkutus! Vihdoinkin meillä tapahtuu!

Kauan kaipaamani kivialtaat alkoivat tänään nousta etupihalle sisäänkäynnin yhteyteen. Olen niiiiiin kauan odottanut näitä, joten ihanaa että projekti vihdoin etenee. Hitaasti tosin, koska peräkärryyn voi kerrallaan lastata vain muutaman kiven, jotta traktori jaksaa ajaa kuorman perille asti. Mutta hitaudesta viis tässä vaiheessa - jokainen kivi edistää altaiden rakentamista.
Tämän illan saldona oli viiden kiven asettaminen paikoilleen. Homma jatkuu huomenna illalla, kun saamme haettua lisää kiviä pihaan.

Kuistin molemmille puolille tulee siis noin 4 x 3 metrin kokoiset altaat, joihin ajatuksena on istuttaa erilaisia puolivarjossa viihtyviä perennoja. Maata on kaivettu altaiden pohjalta kerros pois, ja istutusaltaan syvyys on noin puolisen metriä.
Haluaisin altaisiin myös jotain havuja, jotta sisäänkäynti näyttäisi kivalta talvellakin. Askarruttaa vain, että mitä katolta tippuva lumi mahtaa tehdä havuille - katkooko oksat ja kasvit kuolevat pois? Toisaalta lumi kyllä tippuu melko lähelle seinää, joten ehkäpä ainakin kokeilen havujen kestävyyttä.

Nämä kivet ovat aikanaan palvelleet maatilamme renkituvan kivijalkana. Talo purettiin pois jo lapsuudessani 1980-luvulla, mutta kivet jäivät maahan. Tosin niitä on vuoroin kaivettu ylös vanhempieni sekä veljeni pihaprojekteihin, mutta onneksi näitä on vielä jäljellä. Vienona toiveenani on, että niitä vielä löytyisi jonkun verran, sillä visioissani olen rakennellut kivipaaseista yhtä jos toista myös takapihan puolelle... (vink vink mieheni, ei tämä vielä tähän lopu!)

4 kommenttia:

 1. Vau mitä kiviä! Todella upean näköistä!

  Nalkutus palkittiin. :)

  VastaaPoista
 2. Jee, nalkutusta! :) Ei kai, onnea edistyksestä! Ihanaa, kun näkee jotain konkreettista tapahtuvan! Ja suloiset pikkuapulaisetkin siellä.

  VastaaPoista
 3. Tiedä nalkutuksesta, mutta totuus oli että saimme hankittua vasta nyt sellaisen koneen jolla kiviä pystyy siirtelemään hallitusti.

  VastaaPoista
 4. Upeaa on tulossa ja kivet on kyllä kadehdittavan kauniita :) Siis hyvässä mielessä.
  laitoinkin tuonne vanhaan postaukseen kiitoksia ;)

  VastaaPoista