perjantai 25. toukokuuta 2012

Haastetta ja pari kuvaa kuistilta

Olenko muistanut kertoa, että meidän lasikuisti valmistui tammikuun lopussa? Tässä esimakua tunnelmista, ei tullut valkoista lasikuistia - tuli viime hetken inspiraatiossa tumman harmaa :) Sisustus odottelee, köh, tekijäänsä, joten kuvia tulee jossain vaiheessa lisää... tai heti kun me saadaan vaatekaapit (...tilattua...)... vähän vaiheessa tämä(kin) projekti...

Ihana Wilhelmiina Kotiliesi-blogista heitti minua seuraavalla haasteella, joten tässä tulee vastauksia kysymyksiin:

1. Elätkö unelmaasi vai unelmoitko elämääsi?

Elän unelmaani. Olen saanut elämältäni enemmän kuin uskalsin toivoa ja tunnen siitä syvää ja nöyrää kiitollisuutta. Kaksi ihanaa poikaa, rakkaan aviomiehen, joka on samalla rakastettuni, sielunkumppanini (ja joskus myös taisteluparini *hih*). On perhe, joka on seissyt rinnalla aina kun tarvitaan, on ystävät joiden kanssa jakaa ilot ja surut. Terveyttä ja työtäkin löytyy. Mitäpä sitä ihminen voisi enää muuta toivoa? Mistään extremestä en ole koskaan unelmoinut.

2. Mikä eläin on lähinnä sydäntäsi?

Ei epäilystäkään, koirat. Ne ovat olleet sydämessä lapsuudesta lähtien ja pysyvät siellä visusti vastedeskin. Toinen eläin mikä tekisi mieli sanoa, on hylkeet. Ne ovat sympaattisen näköisiä pylleröitä ja niillä on jollain tapaa viisas katse :)

3. Mikä oli lapsuutesi haaveammatti?

Lentoemäntä, kuten varmaan monella muullakin tytöllä. Nyt kun seuraa uutisointia Finnairin tapahtumista, niin voinen olla tyytyväinen että tuli tehtyä täysin toisenlainen uravalinta! Reilu kymmenisen vuotta sitten naapurissani asui ihka oikea lentoemäntä, joka torppasi haavekuvat haikaillessani hänen reissujensa perään näin: " Sehän on vain tarjoilua älyttömän ahtaissa tiloissa". Joten viimeistään siinä vaiheessa karisi glamour ammatin ympäriltä! Toinen (käsittämätön) haaveammatti lapsuudesta on vientisihteeri. En kyllä yhtään ymmärrä mistä se tuli päähäni, tuskin edes tiesin mitä ne tekevät. En puhu kieliä mitenkään erityisesti enkä taatusti ole järjestelmällistä sihteerityyppiä en sitten alkuunkaan...

4. Mitä pelkäät?

Käärmeitä. Inhoan, kammoan, pelkään - yli kaiken. 

5. Uskotko enkeleihin?

Jollain tasolla kyllä. Uskon, että jokaisella on polkunsa tukena jokin, joka johdattelee elämässä oikeaan suuntaan kun siihen luottaa ja uskoo. Joskus vaatii vaan taitoa nähdä minne elämä ohjaa. Jonkinasteinen mottoni on aina ollut "elämä kannattelee", ja hämmentävää kyllä - niin se tekee!   

6. Musta vai valkoinen?

Valkoinen. Se rauhoittaa mielen, tuo tasapainon kaaokseen ja valoa pimeään.

7. Mikä on horoskooppimerkkisi ja kuvaako se sinua?

Vaaka. Ja kyllä siitä paljon yhtäläisyyksiä löytyy. Vaakakupit heiluvat välillä vimmatusti ylös ja alas kunnes löytyy tasapaino. Kaunosieluinen esteetikko, jolle päätösten teko on joskus tuhottoman vaikeaa. Toisaalta varsinainen jääräpää, kun vihdoin saan päätöksen tehtyä.
Touhuan paljon ja päässä pursuaa miljoona ideaa, mutta käytännön toteutus onkin sitten toinen juttu. Pääsääntöisesti väitän olevani iloinen ja peruspositiivinen optimisti, joka nautiskelee elämästään täysin siemauksin arkistenkin asioiden keskellä. Selvää vaaka-aineista, olettaisin!

8. Oletko urbaani cityihminen vai nautitko maaseudun rauhasta?

Ehdottomasti täysin lande. Asuin vajaat kymmenen vuotta Helsingissä, enkä koskaan kotiutunut siihen kivikylään. Siellä on ihana käydä ja nauttia hulinasta päivän verran, mutta sen jälkeen kaipaan jo maaseudun rauhaan. Täällä hiekkateitä tallatessa ja linnunlaulua kuunnellessa tunnen olevani kotonani. Täällä on juureni, tänne minä kuulun.

9. Minkä taidon haluaisit opetella?

Laulamisen. Olisi kivaa jos osaisi laulaa luikauttaa edes suurin piirtein nuotin mukaan. Mutta minä en todellakaan ollut paikalla kun laulajan geenejä jaettiin...
Toinen (hyödyllisempi) taito olisi järjestelmällisyyden opettelu. Tarkoitan tällä nimenomaan asioiden järjestelmällisyyttä, tavarat meillä pääsääntöisesti on siellä missä niiden kuuluukin olla (vai mitä rakas mieheni, oliko ne kadonneet kenkäsi mahdollisesti kenkäkaapissa....?). Myönnän olevani mestari lykkäämään "ikäviä hommia" huomiseen, mistä seuraa tietysti pitkällä tähtäimellä iso liuta tekemättömiä töitä, jotka pitää sitten hoitaa viime tipassa kuntoon kertarysäyksellä. Ei kivaa.

10. Kenet tahtoisit tavata?

Tämä oli tosi vaikea! Tähän voisi äkkiseltään vastata jonkun George Clooneyn, mutta mitä ihmettä mä sen kanssa juttelisin? Ihan heti en keksi. Sen sijaan jos voisi tehdä aikamatkan menneisyyteen, voisi olla mielenkiintoista tavata vaikka John F Kennedy. Tai miksei myös Obaman pariskunta. Joku sellainen karismaattinen "uuden ajan airut", joka on omalla työllään tai olemuksellaan jollain tapaa vaikuttanut historian kulkuun.

11. Minkä asian muuttaisit maailmassa?

Jos saisin valita vain yhden asian, niin poistaisin kaikki mahdolliset lapsiin kohdistuvat julmuudet maailmasta. Jokaiselle lapselle pitäisi suoda mahdollisuus elää elämänsä onnellisten tähtien alla. Sitä kautta ehkä maailmastakin rakentuisi palanen kerrallaan parempi paikka. Ideaalitilanteessa tietysti olisi maan päällä rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Ja siihen meistä jokainen voi vaikuttaa oman elämänsä kautta, eikös vain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti