maanantai 7. joulukuuta 2009

Oi kuusipuu...


Öfään kastetilaisuutta varten koko kämppä puunattiin urakalla kuntoon. Viime metreillä sain päähäni että haluan parvekkeelle joulukuusen ja jouluvalot. Arille tuli komennus kuusimetsään, vaikka hän sitä vastaan jupisikin muihin kiireisiin vedoten. Onneksi kuuloni on valikoiva, joten vastalauseita asian tiimoilta ei huomioitu. Kuusi piti parvekkeelle saada. Kaunis ja tuuhea.
Isäntä hyppäsi mönkkärin selkään. Välillä katsoin ikkunasta kun pieni punainen mönkijä ajeli pitkin pellonreunoja yhteen suuntaan... sitten toiseen... vielä kolmanteen... reissu kesti ja kesti, mielessä jopa vilahti että mösjöö luistaa siivouspuuhista kuusen varjolla. Vaan eipä hätää, hetken kuluttua mönkijä puksutti pitkin mäkeä. Isännällä pipo silmillä ja kuusenneulaset leukapieliä raapien.
Mönkijä pysähtyi keittiön ikkunan eteen ja ikkunasta tuijotti Hyvin Hapan Mies. Kunnollisia kuusia ei kuulemma kasva koko Kanteleella ja että rouva saa hakea ihan itse uuden jos tämä ei kelpaa. (Huomautettakoon, että ilmaisu jota Ari käytti, oli huomattavasti värikkäämpi kuin tässä blogissa julkaistu!)
Parisuhteessa tulee joskus hetkiä, jolloin toisen osapuolen kannattaa pysähtyä miettimään, maksaako oman mielipiteen julkituominen vaivan. Tämä lienee yksi sellaisista. Jokainen voi päätellä kuvasta, onko kyseinen parvekkeemme komistus tuo toivomani "kaunis ja tuuhea". Yhtä kaikki, kuusi parvekkeellamme nyt on ja jouluvalot loistavat yli kylän. Ja kuten äitinkin diplomaattisesti totesi, kaukaa tieltä katsottuna kuusi valoineen näyttää tosi hyvältä... Sitä paitsi, aikani kulmakarvojani kohoteltuani, tämä kuusi tuo ainakin hyvän joulumielen. Sillä jokainen kerta kun siihen päin katsoo - ei voi olla nauramatta!

4 kommenttia:

 1. Tuo kuusenhaku on näköjään edelleenkin aina yhtä hankalaa :)!

  VastaaPoista
 2. EI se hankalaa ole. Mutta se tilauksen tekijän vaatimukset.Odotukset tasalaatuisesta ja tuuheasta kuusesta, niitä löytyy Plantagenista ei meidän metsistä!!!!!

  VastaaPoista
 3. Kohta tämä joulukuusi painajainen alkaa, ja bonukseksi pitää hakea joka kerrokseen oma kuusi. Näin löydään moniottelijaa

  VastaaPoista
 4. Hehheh, ehkä sun pitäisi jonnekin laittaa sellainen joulukuusien kasvatuspaikka, josta haet sitten ne tasalaatuiset tuuheat kuuset :).

  VastaaPoista