keskiviikko 6. lokakuuta 2010

A niin kuin Arabia


Minä rakastan vanhoja astioita. Siis rrrrrrakastan. Niissä on jotain niin kaunista, ajan patinaa, vuosien saatossa tulleita pieniä kolhuja, himmenneitä väripintoja, kauneusvirheitä jotka kertovat omaa tarinaansa esineen elämästä.

Kovin paljoa meillä ei näitä aarteita ole (vielä), mutta toivottavasti vuosien saatossa kokoelmani kasvaa vähitellen. Ei ole väliä, onko astia tiettyä merkkiä/sarjaa tai kuinka vanha se on. Kaikki käy, kunhan esine on kaunis ja ajan hellästi patinoima.

Kävin jokunen viikko sitten naapurikaupungissa kirpparilla. Tämä lienee siksi uutisen arvoinen asia, sillä - syystä jota en oikein itsekään tiedä - käyn todella harvoin kirppareilla. Ei vaan tule mentyä. Onnekseni satuin tällä kertaa astumaan ovesta sisään.

Kaiken romun keskellä tieni kohtasi näiden Arabian tarjoiluastioiden kanssa. En tiedä teinkö hyvät vai huonot kaupat, kaksi isohkoa, soikeaa tarjoiluastiaa irtosi hintaan 20 eur kappale ja kulhosta maksoin kympin. Tunnustan rehellisesti - minulla ei ole harmainta aavistusta mikä hintataso kirppareilla vanhoissa astioissa on. Mutta hinnasta viis, astiat ovat olleet ahkerassa käytössä siitä lähtien ja ne ovat tuoneet iloa arkeen. Eikö ostos siis ole silloin enemmän kuin onnistunut? Saatanpa jatkossa avata kirpparin oven hieman useammin...


4 kommenttia:

 1. Hintatasosta en tiedä, mutta kauniit ovat astiat! Sehän se just on se pääasia, että niistä on iloa. Ja tykkään myös kierrättämisen ideologiasta. Kieltämättä itsekin kirppareilla kiinnostun just näistä astioista, ja vanha valkoinen vuoka viime viikolla lähtikin mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Tuolta ehkä saa vinkkejä siitä oliko hyvä ostos vaiko ei =) http://www.wanhatarabia-astiat.fi/

  VastaaPoista
 3. Hyvät kaupat! Mä en ole noita kauniita taikinakulhoja alle viidenkympin nähnyt. Mulla on yksi ja haluaisin lisää. Tykkään myös. :)

  VastaaPoista
 4. Teija: Astioita on vaikea vastustaa... :)
  Maria: Kiitos vinkistä!
  Tuire: Oho, taikinakulho oli sitten hintansakin puolesta todellinen löytö!

  VastaaPoista