torstai 28. lokakuuta 2010

Terveisiä rapakon takaa

Palailin eilen kotimaisemiin jenkkilän reissusta, tällä kertaa suuntana oli South Dakota ja siellä paikallinen "pikkukaupunki" Rapid City. Kaiken muun touhun lisäksi ehdin nähdä kerrankin myös maisemia, sillä kävimme retkellä Rushmore Mountainsilla sekä Custerin kansallispuistossa, jossa vastaan kävelivät muun muassa lukuisat puhvelit, peurat ja aasit.

Rushmore Mountains on kuulu kallioon hakatuista presidentin kuvista. Paikka herätti kunnioitusta, varsinkin kun kaiverrustyö on tehty 20-30-luvuilla, jolloin työkalut olivat hieman toista luokkaa kuin nykyään. Kaikkiaan nelisensataa miestä on tehnyt paikan eteen töitä yhteensä 14 vuotta.

Needle´s eye oli yksi kierroksen nähtävyyksistä.

Näiden kallioiden keskellä sitä tunsi olonsa varsin pieneksi...
Ruokimme puistokierroksella tietysti myös villiaaseja. Aasit söivät kiltisti kädestä, ja olivat aika söpöjä otuksia. Melkein tahtoisin oman aasin :)

Puhvelit kävelivät luonnonpuistossa vapaana, mutta niitä ei parane silitellä - eläin rusikoi helposti auton täysin romuksi!

Matka oli vauhdikas, ja kotiinpaluukin onnistui sitten lopulta. Mitä nyt kaksi lentoa peruttiin ja aikaa kului lentokoneessa/kentillä nelisenkymmentä tuntia, mutta who cares - kotiin päästiin ja se on pääasia. Reissun jälkeen onkin mukavaa taas virittäytyä kotitunnelmiin hauskojen muistojen kera...

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen reissu! Pääsitte leffamaisemiin. :) Harmillinen lentokenttä seikkailu. Hyviä reissun muistelohetkiä!

  VastaaPoista
 2. Oli varmaan rentouttava reissu, lukuunottamatta paluuta ;)

  VastaaPoista
 3. Ooh mikä matkakohde! Mistä keksittekin sinne lähteä? Onko teillä kenties tuttavia/sukulaisia maisemissa? Ihanat kuvat!

  Joo, varsinaisia VILLIaaseja siispä :)

  VastaaPoista
 4. Tuire - kiitos, leffatunnelmissa fiilisteltiin!
  Seija - rentouttihan se :)
  Teija - harrastukset ja ystävät sinne houkutti, ja tosiaan, hurjia VILLIaaseja ;)

  VastaaPoista