keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Olohuone (part 1) ja visainen verho-ongelma


Lupailin jo ennen joulua jonkinlaista postausta olohuoneesta remontin jälkeen. Joitain yksittäisiä nurkkia onkin jo tullut esiteltyä, mutta tässä vielä jonkinlaista yleiskuvaa oleskelutilan puolelta, esittelen uuden "vierasruokailutilan" omassa postauksessaan. ... ja kyllä, se on joulukuusi mikä vielä seistä törröttää kuvassa. Olin jo purkamassa koristeita alkuviikosta, kun miesväki vaati yhteen ääneen että kuusen on seistävä paikoillaan loppiaiseen saakka. Mutta huomisen jälkeen se lähtee, vannon kautta kiven ja kannon...


 Tässä siis yleiskuva uuden ruokailutilan suunnasta. Takaa oikealta lähtee oviaukot työhuoneeseen ja keittiöön.


Takka meillä sijaitsee suurinpiirtein joulukuusta vastapäätä. Takan vierestä purettiin rempassa seinä. Tuossa Ikean Jennylundissa tulee lojuttua varsin usein sisustuslehtiä lueskellen ja takan lämmöstä nauttien.


Tämä kuva on takan suunnasta työhuoneeseen päin. Aikaisemminhan olohuoneessa oli kellertävä tapetti, johon kyllästyimme melkoisen pian. Kaikenlisäksi tapetti oli tosi huonolaatuista, se haalistui muutamassa vuodessa aivan ihmeellisen väriseksi. Hyvä syy rempalle siis! Uusi tapetti on aikalailla mudan sävyinen, ei oikein ruskea sen paremmin kuin harmaakaan.


Ja sitten vielä muutamia yksityiskohtia olohuoneesta. Joulunpunaiset tekstiilit sain sentään karsittua pois ja tilalle laitoin tummanruskeaa. Jotenkin ei vielä ollut ihan kepeä kevätfiilis pastellisävyineen. Sain pöydällä olevan ihanan Pentikin käpykynttelikön ja pellavaliinan uutena vuonna ystävältäni. Kiitos, ne sopivat sisutukseen kuin nenä päähän!Kynttelikössä on ihana poltella kynttilöitä kun ilta hämärtää. Oli kesä tai talvi, niin kynttilöitä meillä palaa aina.


 Yläkerrasta toin olohuoneen sivupöydän alle joskus antiikkiliikkeestä ostamani kiinalaisen korin. Siinä säilytetään lempparisisustuslehtiä, norjalaista Vakrea ja tanskalaista Jeanne d´Arcia. Muita suosikkeja ovat , yllätys yllätys, Lantliv ja Maalaisunelma.


Ja sitten vielä se ongelma. Koko joulun olen pähkäillyt millaiset verhot olohuoneeseen laittaisin. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto on kankaiset laskosverhot. Vaaleat, totta kai. Mutta kysäisenpä nyt teiltäkin, rakkaat sisustussiskot, tuleeko mieleen muita vaihtoehtoja?

8 kommenttia:

 1. Itse laittaisin sellaiset piilolenkkiverhot ja siis pitkät . Eli tavallaan ne lenkit on verhon nurjalla puolen.. en osaa paremmin selittää :) Mutta tuollaiset verhot laskeutuvat kauniisti.Ja valkoiset laittaisin. Todella kaunis olohuone teillä.

  VastaaPoista
 2. Ei voi auttaa kun itsellä on sama ongelma :) laskosverhoja minäkin olen suunnitellut jo vuoden ... Eikös se ole niin että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuosta teidän olohuoneesta tulikin kaunis. Johannan idea kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Minusta sopisi pitkät ohuet valkoiset verhot todella hienosti. Korostaisi korkeita, kauniita ikkunoita. Esimerkikis juuri noilla piilolenkeillä ja siroilla tampeilla tai nyöreillä kasattuina. :)
  Näyttää hyvälle olohuoneessanne. Ihania huonekaluja ja kaunis takka.
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
 5. Olen pahoillani jos tämä tulee toiseen kertaa, mutta yritin kommentoida jo aiemmin, vaikkei sitä näy julkaistuissa.
  Olohuone on tosi kaunis ja minusta on hienoa kun sisään tulee ikkunoista upeasti luonnonvaloa ja voi ihailla näkymää, joten jos laitat verhot, olen myös pitkien, ohuiden valkoisten kannalla.

  VastaaPoista
 6. Mä tykkään molemmista sekä laskosverhoista että lenkkiverhoista.

  Laskosverhot voivat olla tosin teidän tapauksessa parempi vaihtoehto terassille vievän oven takia... no siinä on miettimistä talvipäivien iloksi

  VastaaPoista
 7. Laita sellaiset laskosverhot valkoisesta pellavasta, mitkä ylös nostettuna näyttää valelaskosverhoilta.

  VastaaPoista