torstai 2. joulukuuta 2010

Rempparealismia ja päivän kranssi


Aloitetaan ensin kauniimmilla asioilla. Meidän keittiön seinä sai tänään ylläolevan kranssin. Löysin risukranssin kehikon muutamalla eurolla Tiimarista, kun kävin ostamassa joulukorttitarvikkeita. (Voitteko kuvitella, mulla on korttitarvikkeet hankittuna ennen itsenäisyyspäivää! Ikinä en ole ollut korttirumban kanssa näin ajoissa! ...okei, tunnustetaan: ostin myös valmiita kortteja jos nyt kuitenkin sattuu niin että korttien askarteluun ei kaikesta huolimatta ole aikaa...)

Kranssista tuli mielestäni aika hauska, vaikken siihen mitään muuta tehnyt kuin kieputin valot. Siis tosi simppelihän se on, mutta siksipä se sopii käyttäjälleen... Muutama rottinkinen vastaava meillä on seinällä, joten risut tuovat hauskaa vaihtelua. Ja jos ei muuta, niin niillä voi aina vaikka uhkailla meidän lapsia... Sorry. Tänään huumori on vaan poskettoman väsymyksen takia tosi tosi tosi huonoa.


Ja sitten siihen "not so nice" osastoon. Meidän olkkari näyttää - ta daa - tällä hetkellä tältä:


On vähän purettu väliseinää, revitty tapetteja, listoja - kaikkea mahdollista mikä irti lähtee. Ja suku olisi tulossa parin viikon päästä joulunviettoon. ...tässä mikään kiire ole...

Tänään haettiin kuitenkin uudet tapetit ja mies sai paklailtua koloja umpeen. Huomenna olisi ajatuksena (tai siis ainakin mulla ajatuksena, mies ei varmaan vielä tiedä sitä kuin ehkä aamun "käskynjaossa"...) laittaa uuden "lisätilan" (joka kuvassa jää kuvaajan selän taakse, entinen työhuone) lattiaan tuolla jossain romujen keskellä näkyvät laminaatit. Eli meillä olohuoneesta tehtiin isompi siten, että olohuoneen ja työhuoneen väliseinä purettiin. Tänne lisätilaan tulee isompi ruokailutila, jossa mahtuu syömään (toivottavasti) koko suku.

Viikonlopuksi olisi sitten tapetointihommia. Pikkuisen listoja kiinni ja se ois sitten niinku siinä :) Tai niin olen ainakin suunnitellut, mutta miten ihmeessä on pieni tutina lahkeessa, että kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertaista?

Anyway, sen jälkeen alkaa sitten vasta suurin urakka, kun työhuone kannetaan yläkerrasta alakertaan, esikoinen muuttaa vanhaan työhuoneeseen ja juniori esikoisen vanhaan huoneeseen. Ja aikaa tähän kaiken muun joulutouhun keskellä olisi kalenterin mukaan noin 2,5 viikkoa. Öööh, sehän on siinä ajassa ihan mahdollista? Onhan?

7 kommenttia:

 1. Heh, näyttää vähän samalta, kuin meidän vierashuone.
  Ja meillä ei tehdä remonttia... ;)
  Mutta, kaunis kranssi, minunkin pitäisi päästä hakemaan jotain tuollaista.
  Tsemppiä remppahommiin!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa arkirealismia! Ihan varmasti saatte kaiken kuntoon jouluksi. Ja niitä pieniä viimeistelyhommia voi jättää kevättä odottamaan! :)

  Kranssi on kaunis yksinkertaisuudessaan!

  VastaaPoista
 3. Oi, ihanaa - mä kun luulin, että ME ollaan (epärealistisia) kahjoja :DDD

  VastaaPoista
 4. Satu, nou, hätää, kyllä te ehditte ... meidän "perinteisiin" kuuluu aina jotain remonttia joulun alla ... siitä on se hyvä puoli että joulusiivouskin tulee tehtyä kunnolla ;)

  VastaaPoista
 5. Eipähän hypi koirat sohvalle! :)
  -eero

  VastaaPoista
 6. Minäkin tein valoilla koristellun kranssin tällä viikolla! Täytyy tunnustaa, että kuva olohuoneestanne tuli sopivasti muistutuksena siitä, millaista remontin keskellä on elää, eikä se kauheasti houkuttele aloittamaan. Meillä remontti taitaa siirtyä ainakin kesään..

  VastaaPoista
 7. tulin kurkkimaan mulle uuteen blogiin :)

  ihana kuva aiemmassa postauksessa!!

  VastaaPoista