sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Hurmaava puolukkapiirakka


Tänään meillä kokoonnuttiin naisporukalla kosmetiikkakutsujen pariin. Kahvipöydässä ollut puolukkapiiras keräsi sen verran kehuja, että lupauduin laittamaan ohjeen blogiin. Ohjeen alkuperästä en tiedä sen enempää, mutta omaan reseptikansiooni sain tämän äidiltäni. Herkullinen on, sen myönnän itsekin. 

Aineet:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
100 gr voita
1 kananmuna
1 dl ranskankermaa ( creme fraiche purkissa on 150 g, olen käyttänyt pohjaan koko purkillisen desin sijaan)

Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää kananmuna ja ranskankerma, sekoita tasaiseksi ja levitä pyöreään piirakkavuokaan.

Täyte:

200g vaniljalla maustettua tuorejuustoa (itse käytän Sunnuntain vanilja rahkavalmistetta, löytyy kaupan juustohyllystä)
1 dl ranskankermaa (toinen creme fraiche purkki siis täytteeseen)
1 kananmuna
2-3 dl puolukoita
1,5 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita täyte ja levitä piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Itse olen paistanut hetken aikaa pohjaa uunissa ennen täytteen levitystä, ja vasta sitten lisännyt täytteen ja laittanut puoleksi tunniksi uuniin. 

Makoisia kahvitteluhetkiä!

4 kommenttia:

  1. Uuuh miten herkullisen oloinen ohje.. just eilen miehen kanssa mietiskeltiin, että miten puolukoita sais enemmän käytettyä pakkasesta :)

    Namnam, mahtaiskohan ihan alkaa leivontapuuhiin??

    VastaaPoista
  2. No tervepä taas! Puolukkapiirakkaa en oo vielä saanut tehdyksi (ohjeen printtasin jo ulos). Mutta ilosia uutisia; voitit arvonnassani! Laitatko sähköpostilla osotetietoja tulemaan teijapk@netti.fi! :)

    VastaaPoista
  3. Viikonloppu tulossa ja ihana ohje kainalossa, kiitos sinulle :) Mieheni lempipiiras on puolukkainen...taidan yllättää :)

    VastaaPoista
  4. Marie Elisabeth - ole hyvä, tästä ainakin meillä tykätään!

    VastaaPoista