sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Wapputervehdys...

 ... ja varsin kylmä sellainen, ainakin noin säiden puolesta. Tänään tällä seudulla on vuoroin paistanut aurinko ja vuoroin satanut räntää, varsinainen vappukeli siis.

Vappua olen viettänyt, yllätys yllätys, pihalla - nenä huurussa ja sormet kohmeessa. Sain eilen kaivaa ylös anoppini ystävän puutarhasta peräti 12 jätesäkillistä pensaiden ja perennojen taimia, joita nyt olen sitten purkittanut jatkokasvatukseen. Taimet olisivat muuten joutuneet ns. nuijan alle, joten onneksi pääsin pelastamaan ne meille, paikkoja niille kyllä keksitään. Purkeissa kasvaa nyt muun muassa jalopähkämöä, lehtoängelmää, lemmikkiä, jättipoimulehteä, ukonhattua, malvaa, nauhusta, kultapalloa, japanintatarta, röyhytatarta, töyhtöangervoa, humalaa, tuoksuköynnöskuusamaa ja keltaoksakanukkaa.


Naureskelin eilen illalla itselleni, kun mietin miten vapunviettotavat ovat reilussa vuosikymmenessä muuttuneet. Joskus muinoin sitä skoolattiin skumpalla Mantan lakituksessa. Nyt vietän vappua kädet mullasta mustana ja kynnet rispaantuneina pihatöistä. Yhtäläistä lienee se, että kummassakin tapauksessa hytisen kylmästä :)

Viileistä keleistä huolimatta ajatellaan positiivisesti, nyt on jo toukokuu! Iloista vapun jatkoa!

6 kommenttia:

 1. Hyvää vapun päivää! Kylmä se on täälläkin... hyrrr

  VastaaPoista
 2. Niin erilaisia vaput voi olla. :) Joku vuosi haluan raahata pojatkin kaivarin tunnelmasta nauttimaan. :)
  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. On vaput muuttunut teekkari ajoista aika radikaalisti...

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Olen ihaillut kaunista taloanne niin sisältä kuin ulkoa :) Saanko siis udella, kenen talovalmistajan talonne kenties on?
  terv.Talo haaveissa

  VastaaPoista
 5. Pääsit oikein puutarhurin karkkikauppaan, mahtavan saaliin sait!

  VastaaPoista
 6. Wilhelmiina - kiitos, toivotaan että kelit lämpenee!

  Tuire - Älä muuta sano :) Minäkin aina suunnittelen että lähtisimme kaivariin perhepicnicille mutta laiskotus iskee lähdön hetkellä...

  Maria - Niinpä :D

  Anonyymi: Kiitos! Talo on Simons Elementsin valmistama Sivo-talo. Omat kokemuksemme firmasta olivat erittäin positiivisia, suosittelemme!

  Riitta - Sanos muuta! Pari päivää on mennyt "saalista" purkittaessa jatkokasvatukseen :)

  VastaaPoista