tiistai 2. marraskuuta 2010

Valot syttyvät...

Jokavuotinen kädenvääntö siitä milloin ulos saa laittaa "jouluvaloja" on taas käyty. Minä voitin, tietysti, ja kävin saman tien rakentamassa etukuistille tämän valoviritelmän. Onhan jo marraskuu, hyvänen aika, ja täällä elellään muuten ihan pimeydessä!

Mies on sitä mieltä, että valoja pitäisi viritellä vasta joulukuussa kun joulu on oikeasti lähempänä. Minun joulunodotukseni alkaa taas jo lokakuussa, ja yleensä samoihin aikoihin alkaa valoja syttyä pihalle.
Viimeistään talviaikaan siirtymisen aikoihin on pakko saada jotain valoa pihalle ja kuistille. Ja mitä pidemmälle mennään, sitä enemmän niitä syttyy. Meillä on jopa koirien tarhassa omat "jouluvalot". Valot eivät liity mielestäni vain jouluun, parempi nimitys niille olisikin talvivalot tai vaikka kaamosvalot!

Tänä vuonna minulla on myös jonkinsortin havuvillitys. Viime vuosina olen uskollisesti lykkinyt callunaa ruukkuun ja ripotellut niitä joka terassille. Nyt jostain syystä ne jäivät hankkimatta. Ja kun kesällä ylitsemme pyyhkäissyt myrsky vielä sopivasti kaatoi kalliolta ison kuusen, niin olen jyrsinyt siitä oksia irti varsin reipasta tahtia.
Nyt meiltä löytyy sitten jos jonkinlaista havuasetelmaa. Ja oikeastaan tummanvihreä, valoilla koristeltu kuusenoksa on aika kaunis. Tervetuloa talvi!

Pst!
Lupaan että nämä ovat viimeiset kuvat meidän etukuistista piiiitkään aikaan. Lueskelin juuri vanhoja postauksia ja totesin, että sisustusasiat (joihin tämän blogin kai alunperin piti keskittyä...) ovat jääneet viime aikoina varsin vähälle. Yritetäänpä ryhdistäytyä ja kuvata jotain vaiheeksi sisälläkin! Tosin varmasti tulee myös jatkossa kirjoiteltua asiasta ja sen viereltä, ajatukset kun hyppivät joskus varsin lennokkaasti asiasta toiseen...

6 kommenttia:

 1. Havut on ihan kauneimpia koristeita! Ja valoja aion mä myös vihdoin tänään alkaa ripotella sinne ja tänne.. Tunnen erään perheen, jonka isäntä on sitä mieltä, että sähkökynttelikötkin ikkunalle saa laittaa vasta pari päivää ennen aattoa. Huhhuh! Meillä se on aina eka adventti.

  Nojoo, kukin tavallaan! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista ....
  Minäkin olen ollut laittamassa valoja jo pari viikkoa pihalle, vielä ne ei ole sinne päässyt, mutta ehkäpä viikonloppuna ehdin selvittelemään että mihin olen varastoinut valot :))
  Sain sentään putsattua kesäkukan rippeet purkeista alkuviikosta ;)

  VastaaPoista
 3. Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailulla. Ihania kuvia kuistiltanne olet saanut. Asetelma jossa valot on todella kaunis.

  VastaaPoista
 4. Talvivalot =)!!! Mä niin odotan että pääsen laittamaan kotia.... ehkäpä meille tulee ihan oikea kuusikin sisälle. Koska tullaan olemaan metsän keskellä niin valoja pimeyteen pitää olla...

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun olet laittanut jo valot! Minulla on nyt toiveita että joko nyt voisin laittaa niitä, eniten haluaisin laittaa tähteni keittiöön. Näyttää tosi kauniilta Satu!

  VastaaPoista
 6. Teija - havut on ihania! Onneksi meillä ei tarvitse odottaa jouluun asti valojen kanssa, ei onnistuisi mitenkään... ;)

  Seija - viikonlopuksi tehtävä: kaiva valot varastosta! :)

  Johanna - kiva kun poikkesit, tervetuloa toistekin!

  Maria - voin hyvin kuvitella että sormet syyhyää jo uuden talon sisustuksiin! Tervetuloa kuusimetsään ;)

  Krista - valot piristävät mieltä, kaivelepa sinäkin tähtesi vaan keittiöön hyvää mieltä tuomaan!

  Kiitos kaikille kommenteista!

  VastaaPoista