maanantai 15. marraskuuta 2010

Vastaus haasteeseen ja terveiset Italiasta


Terveiset Italiasta, tuosta vespojen luvatusta maasta.

Kävimme mieheni kanssa neljän päivän messumatkalla Bolognassa. Aurinko paistoi, ruoka ja viini maistuivat taivaallisilta, maisemat olivat hienoja, ihmiset tyylikkäitä, kaupat pullollaan ihania vaatteita... Vaikka reissu oli varsin tiukalla aikataululla varustettu, ehdimme silti hieman nautiskellakin leppoisasta tunnelmasta. Paluu kylmään ja sateiseen Suomeen oli noinkin lyhyen reissun jälkeen karu... Joskus sitä miettii, että ihan oikeastiko sitä haluaa täällä asua keskellä synkintä syksyä? Ja sitten taas muistaa - kyllä. Täällä on ihanan rauhallinen luonto, rauhallinen liikenne, rauhalliset ihmiset, rauhallinen elämänmeno... mutta jaarittelut sikseen ja asiaan.

Ennen matkaani ehdin juuri saada Tuirelta Kuulasta ja Kepeää -blogista oikein mukavan haasteen. Kiitos Tuire, ja pahoittelut että vastaaminen venyi reissun takia.

Ryhdytäänpä käymään kysymyksiä läpi:

1. Miksi loit blogisi?

Ryhdyin kirjoittamaan blogia jäädessäni äitiyslomalle viime syksynä. Työskentelen viestintäalalla, mutta sosiaalinen media on ollut minulle jonkinlainen "musta aukko", sillä aikaa sen seuraamiseen ei ole aikaisemmin juuri ollut. Aluksi kirjoittelin kuulumisia lähinnä tutuille ja blogi olikin kevääseen asti suljettu. Mutta kun itse seikkailin muiden blogeissa, tuntui jotenkin epäreilulta pitää omat tarinat "sisäpiirin juttuina" ja niinpä päätin pistää blogin julkiseksi, eipä täällä mitään valtiosalaisuuksia kuitenkaan kirjoitella...
Eli aluksi blogi oli jonkinlainen oppimisprojekti itselleni, mutta vähitellen siitä muotoutui sisustus/lifestyle/lapsiperheen arki/päiväkirja -tyyppinen sekamelska, joka tuo mukavasti iloa arkeeni.

2. Millaisia blogeja seuraat?

Pääasiassa sisustusblogeja, ja erityisen mukavaa on lukea sellaisia sisustusblogeja, jossa on mukana hitunen muutakin - lapsiperheen juttuja,"tuunauksia", matkakertomuksia, vaatepohdintoja tai oikeastaan melkein mitä tahansa elämänmakuista tarinaa.
Sisustusblogien kautta on auennut aivan ihana uusi maailma sisustusharrastuksen ja "tuunauksen" parissa, joten kiitän ja kumarran nöyrästi kaikille teille bloggareille, jotka olette avanneet kotinne ovet ja päästäneet lukijat "kylään". On aina ilo vierailla teillä!


3. Lempimeikkimerkki?

Paljon tulee käytettyä Lumenea, mutta reissuista tulee hankittua yhtä jos toista, joten mitään ehdotonta must-merkkiä ei ole. Tai on ehkä sittenkin, Kanebon 38 asteen ripsaria ei voita mikään. Se pysyy paikallaan kuin tauti (olikohan huono vertaus?) jopa tuiskussa ja tuulessa, joten on todellinen The Ripsari.
Arkisin ei tule kotioloissa juurikaan meikattua, mutta työni vaatii jonkinlaista edustavuutta pärstäkertoimen suhteen. Tällä hetkellä kuitenkin olen hoitovapaalla, joten olo on aika "naturelli".

4. Lempivaatemerkki?

Tässäkään ei mitään erityistä suosikkia ole. Vapaalla jonkin sortin perusuniformu on farkut ja musta pooloneule (joita molempia kaapissa on about sata kappaletta), töissä ollaan sitten taas asiallisemmalla linjalla. Aika paljon löytyy "simppeliä skandinaavista" eli Sandia, Marc O´Poloa, Gantia ja sitten tietysti H&M:ää. Kuitenkaan mitään erityistä suosikkia ei ole, vaan vaatteen pitäisi näyttää ja tuntua hyvältä. Tällä hetkellä vaatekaappini kaipaisi kipeästi uudistusta...

5. Välttämätön meikkituotteesi?

Varmaankin ripsari, jotta silmiin saa edes jotain väriä! Ja tietysti vartalovoide, sillä ilman sitä kroppa kihisee ja kutiaa kuivan ihoni takia niin vietävästi erityisesti talvella.


6. Lempivärisi?

Sisustuksessa beige, valkoinen ja ruskea. Vaatekaapissa tähän "väripalettiin" lisätään vielä musta, harmaa ja tumma farkunsininen. Varsin maanläheisessä skaalassa mennään siis niin sisustuksessa kuin vaatteissakin.

7. Hajuvetesi?

Kahta tulee käytettyä muita useammin: Bossin Femme ja Dolce & Gabbanan Light Blue.

8. Lempielokuvasi?

Voi hitsi, tämä on visainen kysymys. Vaikea sanoa lempparileffaa, sillä olen melkoisen kaikkiruokainen leffojen suhteen - kaikki käy kunhan se on hyvää. Brittihuumori uppoaa ihan täysillä, toisaalta myös tymäkkä toimintaleffa puolustaa paikkaansa jos leffassa on jokin älykäs juoni tai kunnollinen idea. Ja mikäänhän ei voita hyvää ruotsalaista poliisileffaa tyyliin Beck tai Wallander. Toisaalta kepeä romantiikkakin on niiiin ihanaa! Että minkä tästä nyt vetäisi johtopäätökseksi? Da Vinci koodi kohtaa komisario Beckin Puuta, heinää ja muutama vesiperä -hengessä, ja mukana menossa hyörivät myös Carrie, Samantha, Charlotte ja Miranda?


9. Missä maassa haluaisit vierailla ja miksi?

On paljon maita, joihin olisi mukava matkustaa. Nimetään tässä kuitenkin se eksoottisin, nimittäin Kirgiisia. Pieni selitys lienee paikallaan? Erittäin hyvä ystäväni on siellä parhaillaan työkomennuksella, ja nyt olisi once-in-a-lifetime -tilaisuus käydä katsomassa elämää keski-Aasiassa, ystäväni kertomusten mukaan hyvinkin eksoottisessa kulttuurissa. Kirgiisiassa on uskomattoman upea luonto, ja kulttuuri on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa paimentolaiskulttuuria yhdistettynä nopeasti kehittyvään nykyaikaan. Visiitin arvoinen paikka siis.


10. Keksi viimeinen kysymys ja vastaa siihen itse?

Kun itse keksii kysymyksen, on siihen helppo myös vastata... Mitä inhoat eniten? Vastaus on helppo: käärmeitä! Kärsin ihan kamalasta käärmefobiasta. Meinasin pikkutyttönä istua kivellä pötköttelevän kyyn päälle, ja siitä lähtien olen kärsinyt ihan poskettomasta käärmekammosta. Inhoan hysteerisesti kaikkia matelijoita ja lieroja, sammakoista sissareiden kautta kastematoihin. Ei väliä luikertelevatko ne vastaan lenkkipolulla tai sanomalehden kuvina, mutta huuto ja meteli on kauheaa joka tapauksessa. Hyvä puoli talvessa on se, että lierokansa nukkuu!


En ole reissun jälkeen ehtinyt juurikaan blogipostauksianne lukea, joten en tiedä kuinka moni teistä on jo tämän haasteen saanut. Ojennan siis tämän haasteen eteenpäin kaikille teille ihanille bloggareille, jotka ilahduttavat blogilandian kansaa avaamalla kotinsa ovet vieraille!

3 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva! Samoja ajatuksia asioista mulla myös. Oih, matkakuume nostaa päätään... Italiaan olis kiva tutustua paremmin, sen eri alueisiin. Ei olla nähty kuin Venetsia, mutta olihan sekin upea.

  Viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Kanebon 38 on kyllä täälläkin ehdoton, muuta ripsaria en enää käytäkkään =)!

  Välillä on kiva käydä maailmalla ja vaikka itsekään en syksystä ja talvesta niin tykkää mutta on se kotimaa vaan niin ihana paikka.

  VastaaPoista
 3. Ihana reissu Italiaan olisi kiva joskus päästä käymään :) Kanebon ripsari täälläkin ollut käytössä jo 20 vuotta ;)

  VastaaPoista