perjantai 23. huhtikuuta 2010

... ja lika suorastaan räjähtää pois!


Täältä blogimaailmasta löytää helposti kaikkea mihin on helppo hurahtaa. Näin kävi taas kerran, joskin tällä kertaa hurahduksen kohde on a) hyödyllinen ja b) halpa.

Meillä kuluu erilaisia pesuaineita urakalla. Jotta huusholli edes joskus olisi ns. kuosissa, tarkoittaa se lasten tahmatassujen, koirien kuratassujen ja isännän muuten-vain-likaisten-tassujen jälkien loputonta jynssäämistä.

Olen siis vuosien varrella roudannut kotiin eräänkin kassillisen pesuaineita. Tallinnasta tarttui joskus matkaan "kyyrimispulveria", ihan totta, niin purkissa luki. Sitä kun sekoitin veteen ja pesin rätillä kaapin ovia, niin johan melkein vanhaa mainosta mukaillen lika suorastaan räjähti pois - ja lähti samantien käsistäkin nahkat.
Kloriittia lotrasin kodinhoitohuoneen lattialle siihen malliin, että meinasi mennä taju ja palaa keuhkot kun aine höyrystyi oven ollessa kiinni siivouksen ajan. Kaikkea on kokeiltu ja puhdastakin on tullut. Joskus on käynyt mielessä, että olisikohan sitä kuitenkin olemassa joku aavistuksen ympäristö- ja käyttäjäystävällisempikin vaihtoehto?

Muutama viikko sitten törmäsin jossain blogissa Method-nimisiin pesuaineisiin. Nämä ekologiset, kasvipohjaiset aineet herättivät heti mielenkiinnon. Kun niitä kaiken lisäksi sai Lahdesta Kärkkäiseltä, niin pakkohan niitä oli kurvata hakemaan seuraavalla kaupunkireissulla. Enkä pettynyt! Muutaman viikon ahkeran testauksen jälkeen käsissä on edelleen nahkaa ja keuhkot toimii... Myös peileistä näkee läpi, jääkaapin oveen ei tartu sormet kiinni eikä keittiön pöytään ole pinttynyt Emilin viikon ruokalistaa - reilusti plussan puolella testissä siis mennään!

Methodin tuotteissa on ihanat tuoksut, ja aineet vielä puhdistavatkin hyvin. Esteetikon silmää miellyttävät myös purkkien kaunis ulkomuoto: ei mitään riemunkirjavaa jumbomaxipakkausta, vaan tyylikäs, yksinkertainen puteli. Kerrankin puhdistusaineita kehtaa pitää näkyvillä. (Onkohan muita yhtä turhamaisia ihmisiä, jotka haluavat että puhdistusaineet tuoksun ja tehon lisäksi näyttävätkin hyvältä...?)

Sarjasta löytyy ainakin erilaisia yleissuihkeita (aah, verigreippiä ja laventelia), muutamaa erilaista kylpyhuoneen pesuainetta (eukalyptuksen tuoksulla), ikkunanpesuaine ja puupintojen putsausaine (jumalainen mantelin tuoksu, meillä pyyhitään keittiön pöytää nykyään todella usein). Lisäksi on erilaisia käsisaippuoita. Muitakin muistaakseni löytyy, mutta näitä on meillä käytetty. Tuotteet ovat siis kasvipohjaisia ja niiden valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöseikkoihin, joten käyttäjä tekee ystävänpalveluksen myös yhteiselle maapallollemme.

Kärkkäisen lisäksi Methodia löytyy ainakin Stockalta, RTV:ltä ja netistäkin saa tilattua, mikäli joku asiasta intoutuu. Hinta pyörii suurin piirtein samoissa lukemissa kuin ns. normiaineet, joten lompakko kiittää myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti