torstai 15. huhtikuuta 2010

Lukeminen kannattaa aina...Kirjakerhon mainosslogan piti jälleen kerran paikkansa. Pitkään mielessä muhinut ongelma sai ratkaisun, kun posti toi eilen mieluisan ja odotetun paketin - tilaamani kirjat. Hetken aikaa meillä sitten Sisustetaan Tildan tapaan ja suunnitellaan Elämyspuutarhaa. (Tildailusta en ole aiemmin niin kauheasti perustanut, mutta nyt annoin Tildalle mahdollisuuden ja aika kivoja juttuja kirjasta löytyi. Tosin meillä ei nähdä ihan niin hempeitä sävyjä, vaan sovelletaan ennemminkin valkoisen, beigen ja harmaan värimaailmaa.)

Klaucken kirjaa olen kahlannut urakalla läpi ja se on kyllä justiinsa niin hyvä kuin ajattelinkin. Ideat lentävät ja vinkkejä satelee. Tälläiselle aloittelevalle puutarhurille ihan perusvinkitkin ovat enemmän kuin tervetulleita.

Olen pitkään pähkäillyt kuinka saisin rajattua talon kivijalan reunustan jotenkin fiksusti. Kukkapenkkiä siihen ei voi laittaa salaojitusten takia ja koska meillä kiviä riittää enemmän kuin tarpeeksi, olen tuumaillut että kivistä voisi jotain keksiä. Viime kesänä jo vähän sommittelin kiviä talon kylkeen, mutta siitä ei oikein tullut siistiä jälkeä.

Vaan Eijapa ratkaisi ongelman, kts. ylimmäinen kuva. Ensi kesän projekteihin meillä lisätään kivijalan reunustaminen, yllätys yllätys, kivillä. Hankintalistalle puolestaan lisätään kestopuuta ja suodatinkangasta, jolla reunustetaan kivetys siistiksi. Melkoinen urakka siinä tulee olemaan, mutta koko kesä nyt menee muutenkin tämän pihan kanssa. Voipahan ainakin toivoa, että kun koko kesän vääntää ja kääntää tonnikaupalla kiviä, niin kesän jälkeen käsivarsissa on muhkeat hauikset :)

2 kommenttia:

  1. Minä olen aloittanut tuon kivireunan teon jo 5 vuotta sitten, milloin se on valmis, kuka tietää :)
    Onnea projektiin ;)

    VastaaPoista
  2. Tuleeko se suodatinkangas kivien alle? Kirsi

    VastaaPoista