lauantai 22. toukokuuta 2010

Tomaatinkasvatusta terassillaPieni sisäinen puutarhurini on hehkunut tällä viikolla onnesta. Mitkä kelit, mikä auringonpaiste! Puutarhassakin on tullut touhuttua oikeastaan kaikki "luppoaika". Viime kesänä laitettu suihkulähde on nyt perusteellisesti putsattu (mikä puutarhasuunnittelun kukkanen olikaan laittaa suihkulähde koivun alle - jep, voitte arvata, että koivusta tippuu jonkin verran moskaa altaaseen), mutta altaan ympäriltä puuttuu vielä istutuksia. Kesäkukkia olen urakoinut ruukkuihin urakalla, näistä kuvia myöhemmin.

Eilen istutin tomaatin taimia vakaana aikeena saada kesän mittaan tomaatteja naposteltavaksi ja salaatteihin omalta terassilta, siis lähiruokaa parhaimmillaan. Tunnustan häpeillen - en ole ikinä kasvattanut tomaatteja, joten hieman jännittää mahtaako niistä mitään kasvaa. Koska meillä ei ainakaan vielä ole kasvimaata eikä kasvihuonettakaan, niin otin käyttöön "plan B:n". Hankin Biolanin kasvusäkin, johon istutin kolme tainta: kaksi kirsikkatomaattia ja yhden luumutomaatin. Säkistä pitäisi riittää ravinteita kolmelle taimelle koko kesäksi.

Pienen puutarhurin sisäinen pieni esteetikko päätti vielä naamioida kirjavan säkin terassin ilmeeseen paremmin sopivaksi. Mieheni teki retken maatilan rakennusten uumeniin ja toi mukanaan vanhoja perunalaatikoita. Siispä kasvusäkki istutettiin perunalaatikkoon, ja muovin päälle ripottelin vielä pieniä kiviä. Taimet tarvitsevat vielä tuekseen tukevammat kepit, jotta ne eivät taivu tuulen mukana. Sitten vain odottelen runsasta tomaattisatoa ja varjelen taimiaarteitani hallalta, jota - käsittämätöntä kyllä - kai lupailtiin ensi viikolla tänne eteläänkin.

1 kommentti:

  1. Että voi perunalaatikko näyttää hyvältä ;-) Onnea tomaatin kasvatukseen, mä en oo kokeillu koskaan.

    VastaaPoista