lauantai 9. huhtikuuta 2011

Puutarhainspiraatiota messuilta


Perjantaina monen kuukauden odotus palkittiin. Kävimme äitini ja hänen ystävänsä kanssa Helsingin Messukeskuksessa Puutarha-messuilla. Samassa yhteydessä järjestettiin kaikenlaista messua rakentamisesta mökkimessujen kautta sisustukseen, mutta me kiersimme vain puutarhapuolta ja kävimme pikaisesti sisustusosastot läpi.
Messuilta löytyi monenlaista ideaa ja inspiraatiota, lehteä ja esitettä, joiden avulla voi visiointia jatkaa kotisohvalla. Pieniä kukkahankintojakin teimme, tosin kotipihan massiiviset lumikasat ehkä veivät taimishoppailusta suuurimman terän.
Mitä messuilta sitten jäi käteen?


Yksi suurimmista oivalluksista näkyy näissä kuvissa. Nimittäin se, että välttämättä puutarhaan ei tarvitse jokaiseen nurkkaan tehdä jotain, vaan osan meidänkin suuresta tontista voisi (aluksi) vain maisemoida. Meillä on iso rinnetontti, jonka kunnostaminen paraatikuntoon on iiiiiiso urakka. Ja koivuja, niitä meillä riittää riesaksi asti. Rinne (joka tietysti näkyy suoraan tielle) kasvaa suureksi osaksi heinikkoa - eikä siis todellakaan ole mitenkään kaunis tällä hetkellä. Jospa rinteen alaosat (jonne siis en tällä tahdilla ehdi vielä ehkä kymmeneen vuoteen) peittäisikin katekankaalla ja päälle ripottelisi kuorikatetta? Iso homma siinäkin olisi, mutta jotain niille heinäpuskille pitäisi kyllä tehdä...


Tässä olisi vähän samaa ideaa. Nyt pitää tuumailla onko suurempi työ maisemoida alarinne katteella vai tehdä kerralla sitten valmiiksi ja kärsiä epäsiististä alueesta vuosikymmenen ajan...Etukuistille voisin kasailla vanhoista laatikoista kukka-asetelmia...


... ja iso lyhty taitaa saada kesäksi "vuokralaisen".


Must-hankinta tälle kesälle: mangolia. Pakko saada. Sen tuoksu oli taivaallinen. Menestymismahdollisuudet eivät näillä seuduilla kai ole hääppöiset, mutta jospa sen talvettaminen ruukussa jossain varastossa onnistuisi?


Rinteeseen mahtuisi myös yksi pergola...
... ja muotopuutarhallekin löytyisi paikka. Tämä oli ehkä kuitenkin hieman liian moderni versio omaan makuuni.

Parvekkeen seinään löytää tiensä kesällä metallinen amppeli, johon laitan miniruusun ja murattia. Ruusuja ei voi pihalla olla koskaan liikaa!

Sisustusmessuilla hurmaannuin Loviisan Aitan osastosta. Teemana oli erilaiset kattaukset, eli millä keinoin kattaukseen saa uudenlaista tunnelmaa. Tässä pari esimerkkiä, eli värejä peliin.

 Osasto vakuutti myös siitä, että tänä vuonna on Loviisan Aittaan päästävä retkelle - vihdoin ja viimein!


Ja lopuksi myös joululahjavinkki miehelleni: Jos olisin toooooosi kiltti koko vuoden, toisiko joulupukki minulle tällaisen minikaivurin, mielummin vaikka jo juhannuslahjaksi? Sille olisi hurjasti käyttöä näitä visioita toteuttaessa! :) ... ok muru, arvaan jo etukäteen vastauksen...

2 kommenttia:

  1. Ihana joululahjatoive sinulla! :D
    Vanhat laatikot ovat ihania puutarhan sisustuksessa. Ja magnolia, oi ihanuus! Mä taas ihmettelin mitä kivaa kuorikatteessa on. Älä pahastu, mutta minusta se heinikko on varmasti kauniinpi. Tykkäisitkö kokeilla siihen niittyä?

    VastaaPoista
  2. Tuire: en pahastu ollenkaan, älä huoli! Ja ideat ovat aina tervetulleita! Niitty voisi olla myös hyvä ratkaisu, sillä tarkemmin tuumailtuani epäilen että kate pysyy rinteessä ilman pengerryksiä...

    VastaaPoista