perjantai 1. huhtikuuta 2011

Uusi Mårbacka ja kevätkylvöjä


Sinne meni maaliskuu, hyvä kun perässä pysyin. Aika juoksee kauhealla vauhdilla, mutta silti kevättä ei näy ei kuulu. Tahtoo aurinkoa, tahtoo lämpöä, tahtoo puutarhaan!
Puutarhaintoilua olen yrittänyt taltuttaa kahlaamalla läpi valtavaa puutarhalehti- ja kirjapinoa. Mites se menikään, hyvin suunniteltu - puoliksi tehty? Armottomat puutarhapaineet vaanii niskassa, sillä tänä kesänä (kuten edellisenä ja sitä edellisenäkin...ja miten sitten kävikään?) p-i-t-ä-ä tapahtua!

Ikkunalla kasvaa uusi Mårbackan taimi, tarkemmin mallia Gammal Svensk Dubbel. Kukka on valkoinen ja kerrottu. Puutarhakatalogin mukaan tämän pitäisi olla erittäin vanha matalakasvuinen lajike, jota yleensä kutsutaan nimellä valkoinen Mårbacka. Toivottavasti saan sen pysymään hengissä. Taidan olla hurahtamassa pelargonien(kin) mielenkiintoiseen maailmaan. (... voisiko kuullostaa enempää keski-ikäiseltä? Mielenkiinnon kohde: pelargonian kasvatus ja muut puutarhajutskat?  Jos joku olisi väittänyt 15 vuotta sitten että innostun kukkasista ja puutarhan hoidosta, niin olisin nauranut melkoisen röhäkät naurut... Minustahan piti tulla täysverinen kaupunkilainen... vaan mihinkäs sitä maalaistyttö juuristaan pääsee...) 

Alla kuvamuisto viime kesältä. Terassilla kasvoi toinen "perus-Mårbacka", joka on talvehtinut vanhempieni autotallissa. Meillä kun ei ole (vieläkään) sellaista puolilämmintä tilaa, jossa voisi kukkia säilöä talven yli. Laatikossa kasvaa täältä tilattuja taimia: lankaköynnöstä, amppelipetunia Pegasus Double Lilac Veinia ja pikkupetuniaa MiniFamous Double Amethyst. Samassa lastissa taimien kanssa tuli iso satsia siemeniä, joita pitäisi kylvää vähitellen esikasvatukseen. Ja ostoskanavien mainoksia lainaten: eikä tässä vielä kaikki, sillä sormet syyhyää uusiin taimitilauksiin. Kiirettä pitää wannabe-viherpeukalolla siis jatkossakin. Ja vielä kun joku kertoisi miten kaikki taimet ja kylvökset saa pysymään hengissä kesään asti?Ensi viikolla puutarhamessuille! 

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!
  Huvitti tuo pelargonia-asia, kun viime kesänä totesin olevani samalla viivalla yli kahdeksankymppisen mummoni kanssa pelargoniaostoksilla. ;)
  Meillä oli viime kesä tässä talossa ensimmäinen, innolla istutin omenapuun, kirsikkapuun, herukkapensaat, karviaiset ja vadelmat, mutta nyt olisi taas hinku uutta taloa kohti, joten ei kannata enempää tänne pihaan satsata.
  Kasvimaan tein tännekin, ja sinne varmaan ne perussalaatit ym. laitan suoraan maahan, mutta muuten tyydyn ihastelemaan muiden istutuksia ja haaveilemaan seuraavasta pihasta. :)

  VastaaPoista
 2. Emmi - kiitos! Jepjep, mummotouhuilta nämä pelargoniaintoilut vähän vaikuttaa vaan ei anneta sen häiritä :) Tsemppiä puutarhahaaveiluun!

  VastaaPoista